Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Διπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια οι "αιώνιοι" φοιτητές

Όπως φαίνεται, τα τελευταία δώδεκα χρόνια διπλασιάστηκαν οι αιώνιοι φοιτητές, ένας στους δέκα από όσους κατορθώνουν να πάρουν πτυχίο μεταναστεύει, ενώ η σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Βάση των στοιχείων που καταγράφηκαν το 2003 υπήρχαν 163.037 αιώνιοι φοιτητές, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός το 2014 ήταν 328.742. Μάλιστα, το πρόβλημα με τους αιώνιους φοιτητές φαίνεται να υπάρχει πριν την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αναιρέσει την διάταξη διαγραφής φοιτητών που είχαν θεσπίσει προηγούμενες κυβερνήσεις.

Για την κατάσταση αυτή, όπως σημειώνεται, σημαντικό ρόλο παίζει η οικονομική κατάσταση, τα προβλήματα διαχείρισης των πανεπιστημίων, η δομή και η ποιότητα διδασκαλίας αλλά και οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε ιδρύματος, όπως για παράδειγμα η απόσταση.
Οι νέοι φοιτητές δηλαδή αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής τους, καθώς οι απαιτήσεις είναι πολύ περισσότερες από εκείνες του λυκείου, ενώ μπορεί να καλούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα που δεν έχουν προηγουμένως διδαχθεί επαρκώς.

Πηγή
http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/diplasiastikan-ta-teleytaia-hronia-oi-aionioi-foitites#ixzz4a6rJgFlu 
Αν σας αρεσει το αρθρο πατηστε Like στην σελιδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/Mathletes-410412195965403/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...